zondag 6 juni 2010

De wielerronde van Nes aan de Amstel 4 juni.




De mooiste omloop van het jaar. Mijn thuisronden. Het was lekker weer en de omstandigheden waren zwaar. Er stond veel wind en het ging bijna overal op het kantje. Ik reed een scherpe wedstrijd en zat helaas niet echt goed in de sprint. Hieronder het verslag van de site van Wtc de Amstel.

Derk Abel Beckeringh wint 46e Ronde van Nes a/d Amstel.

De onder stralende omstandigheden verreden Ronde van de Nes had over belangstelling van de renners niet te klagen. Secretaris Ton van ’t Schip van de organiserende Supportersvereniging Nes a/d Amstel moest in de A- en B-klasse tientallen renners het bericht ‘vol’ sturen; het bewijs dat de wedstrijd op de ruim 12 km lange omloop populair is bij de renners.

De A-klasse (Amateurs-A/B & Junioren) mocht het eerst vertrekken en behalve een stralende zon stond er ook een stevige wind uit het noordoosten die de renners hielp de koers zwaar te maken. Met de wind in de rug ging het in hoog tempo langs de Amstel richting Uithoorn en renners die de grote plaat niet rond konden draaien kwamen al snel in de problemen. Op de Hollandse dijk, met de wind nog steeds in de rug, bleef het tempo hoog omdat iedereen probeerde bij de voorsten het fietspad langs de provinciale weg op te draaien. Hier viel op de slordig neergelegde betonplaten de eerste twee ronden, met de wind op kop, het tempo helemaal stil. Nadat het peloton rechtsaf de Nesserlaan opgedraaid was, ging het tempo telkens weer flink omhoog en was het achter de eerste waaier afzien op de kant. De kop van het peloton kon of wilde het karwei niet afmaken, zodat de eerste twee ronden het aantal slachtoffers beperkt bleef en een vrijwel compleet peloton de meet passeerde.

Na de derde doorkomst (en premiesprint) scheidde een viertal zich licht af van het peloton. In dit kwartet werd vooral door Stefan Wolffenbuttel (De Volharding), Derk Abel Beckeringh (De Volharding) en Gerben van der Knaap (UWTC) een hoog tempo ontwikkeld. Het peloton aarzelde even, keek iets te lang naar elkaar en het kwartet draaide met voorsprong het fietspad langs de provinciale weg op. Het peloton viel daar opnieuw stil, terwijl de koplopers goed samenwerkend het tempo hoog hielden en hun voorsprong steeds verder zagen groeien. Op de Nesserlaaan en langs de Amstel schroefde het peloton het tempo weer op tot grote hoogte, maar ook de koplopers ontwikkelden een zeer hoog tempo en zij werden in de laatste twee omlopen niet meer teruggepakt door het jagende peloton.

In de laatste ronde was het Derk Abel Beckering die op het klimmetje in de Nesserlaan (ja heus!) wegsprong van zijn medevluchters en solo naar de overwinning reed. Stefan Wolffenbuttel werd 2e, vóór Gerben van der Knaap.

De B-klasse (Amateurs-B & Nieuwelingen) kreeg drie omlopen voor de kiezen en aan het begin van de derde omloop ontstond een kopgroep van aanvankelijk vijf man. Ton van Eijk (RTV de Bollenstreek) zag de mogelijkheden van deze uitlooppoging en had ongeveer het hele fietspad langs de provinciale weg nodig om in zijn eentje aan te sluiten bij de koplopers. Vervolgens toonde hij zich in de sprint oppermachtig.

In de C-klasse (Amateurs-C, Dames en recreanten) was de winst voor Stan Nelissen, vóór Jeroen Bosman en Arno Schrama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten